Scroll Top

כיצד לקבל ולהשתמש בהמלצות לעסק?

לקוחות ממלצים

המלצה היא עדות, תמיכה כנה במוצר או בשירות שלך שבדרך כלל מגיעה מלקוח מרוצה. המלצות הן כלי שיווקי נפלא. לכן, לא משנה באיזה עסק אתה עוסק עלייך לאסוף המלצות מלקוחות מרוצים.

חשיבותן של המלצות

כל חברה מעידה על עצמה עד כמה היא חזקה וטובה בנושאים כגון: שירות, איכות המוצר, זמני אספקה וכדומה. לקוח שנחשף לאותם המסרים, חשדני באופן טבעי לגבי עד כמה הם נכונים באמת, האם הם אמינים? המלצה של לקוח, מחזקת את האמינות של המסר השיווקי אותו מציג העסק. המלצה של לקוח דומה לתעודות והסמכות מגורמים מוכרים כגון תואר אקדמי, תעודת הסמכה מקצועית ממוסד מוכר, פרסים וכדומה כולם גורמים חיצוניים לחברה שמעידים על החוזקות שלה. 

מתי לבקש המלצה מלקוח?

לבקש המלצה מלקוח זה לא קל ואפילו לעיתים מביך, גם אם אתה בטוח שהוא מרוצה תמיד קיים החשש שהחמצת משהו והוא לא יהיה מעוניין לתת המלצה טובה. לכן, לא מעט עסקים מתקשים להשיג הרבה המלצות.

מניסיון שלי, אחת הדרכים להתגבר על הקושי הנ"ל הוא לנצל הזדמנות כאשר הלקוח אומר לך שהוא מרוצה מאוד מהעבודה או מהמוצרים שלך. ברגע שהלקוח אומר לך באופן ברור שהוא מאוד מרוצה – נוצרת ההזדמנות. זה בדיוק הזמן המדויק שאתה צריך לבקש המלצה.

ממליץ לומר: "אני מרכיב כמה חומרים שיווקיים חדשים ואשמח לכלול את המלצתך. האם זה בסדר מבחינתך אם ארשום את מה ששמעתי אותך אומר ואשלח לך? אתה יכול להרגיש חופשי להתאים ולשנות אותו ככל שתרצה"  

חשוב לא לוותר ולהציע ללקוח לנסח טיוטת המלצה כי אחד החסמים מצד הלקוח הוא לא הרצון לכתוב המלצה אלא הזמן שזה גוזל ממנו. בנוסף, האפשרות לנסח מאפשרת לך לכוון את ההמלצה לנקודות שחשובות לעסק שלך. 

ככל שניתן רצוי להוסיף להמלצה של לקוח אלמנטים שיגרמו לה להראות יותר אמינה למשל: לציין שם מלא, להוסיף תמונה, להוסיף חתימה בעט ולא בדפוס, להציג את ההמלצה על דף חברה של הלקוח, לצלם תמונת מסך מחלון ווטסאפ עם כמה שיותר פרטים מזהים ( מותנה באישור הלקוח ) .

האם לבקש מלקוח להכין המלצה בסרטון?

המלצה טובה בסרטון שווה המון. היא בעלת אמינות גבוהה ויותר קל לצפות בסרטון מאשר לקרוא טקסים. הקושי הוא לגרום ללקוח להכין סרטון טוב. מניסיון שלי, לקוחות רבים לא מצליחים לצלם את עצמם עבור העסק שלהם. אז בוודאי במקרים כאלה זה לא יקרה עבורך.בשורה התחתונה, אם אתה יודע שהלקוח טוב בהכנת סרטונים – לך על זה, אחרת שווה לוותר מראש ולהסתפק בהמלצה כתובה. 

מה לעשות עם ההמלצות? איפה לפרסם אותן?

  1. לפזר את ההמלצות במקומות שונים באתר ולהצמיד כל המלצה לטענה השיווקית אותה היא מחזקת. למשל, ציטוט לקוח שמעיד שקיבל את ההזמנה תוך יומיים – תוצמד לטענה שזמן האספקה הוא תוך 5 ימי עבודה. כך הטענה של אספקה מהירה מקבלת אמינות מגורם שלישי.

  2. להכין עמוד עם כל ההמלצות – ככל שיש יותר הרי זה משובח שכן כמות ההמלצות היא פקטור שמוסיף אמינות. מבקרים באתרי אינטרנט יודעים שניתן לזייף המלצות אך שיש כמות גדולה ההנחה היא שמדובר בהמלצות אותנטיות.

  3. להשתמש בהמלצות שקיבלנו בכל ערוצי הפרסום של העסק. לא לשכוח לוודא שהלקוח מסכים.

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.

רוצה לקבל הצעת מחיר לייעוץ עסקי?

השאר פרטים ונחזור אלייך בהקדם!

רוצה לקבל הצעת מחיר לייעוץ עסקי?

השאר פרטים ונחזור אלייך בהקדם!